לוגו האתר יום אחד - מעבר לדף הבית

מינאמר – תם אך לא נשלם

Mandalay

הייתה זאת שעת בוקר מוקדמת. האוויר היה קר מאוד. עמדנו בצד הדרך והמתנו לוואן. חברינו הישראלים מטיול האיזיריידר חיכו אתנו.

כמה דקות אחרי הבנו שיוצאים שני וואנים ל- Mandalay. פיזרו את כל הקבוצה שלנו בשני הוואנים. תובנה נוספת עלתה בדעתי שהנסיעה תהיה כמו ההגעה. עצירה כל כמה מטרים לאיסוף והורדת נוסעים ו/או חבילות, אולם אם נהיה כולנו על אותו וואן סביר להניח שנגיע מהר יותר למחוז חפצינו. בקשנו מדניאל שקנה עבורנו את כרטיסי הנסיעה ל- Mandalay שינסה לעשות שינויים במקומות ההושבה. הוא היה קצת נבוך. הוא הסביר שאנשים קנו מקומות ישיבה מסוימים וקרוב לוודאי שהם ירצו לשבת בכיסא אותו רכשו. בקשתי ממנו שינסה בכל זאת, כי הם מחליפים אתנו בדיוק את אותם מקומות ישיבה, רק בוואן אחר. לשמחתנו המקומיים נענו בחיוב לבקשה ותוך דקות יצא וואן עמוס בקבוצה שלנו ובעוד שלושה מקומיים אשר גם היעד הסופי שלהם הוא Mandalay.

הדרך הייתה מלאה מהמורות רבות. עם התקדמות הנסיעה, איציק לחש לי "הוא נוסע עם פנצ'ר בגלגל, זה מסוכן". הסבנו את תשומת ליבו של הנהג, אולם הוא אינו מבין את דברינו. תרגמתי בעזרת גוגל טרנסלט. כן, כן הוא מודע לכך מסתבר. איציק הציע לו לעצור בצד הדרך כך שהוא יחליף עבורו את הגלגל. הנהג עצר בשמחה והשניים התחילו להחליף ביחד את הגלגל. אנו המתנו בשולי הדרך. לבי החסיר פעימה בכל פעם שמשאית עקפה אותם בפראות, סנטימטרים בודדים מהם.

אחת הבנות מצאה דוכן אבטיחים וקנתה אבטיח עסיסי גדול. היא בקשה שיפרסו אותו לחתיכות קטנות. מיד כשמלאכת החלפת הגלגל הסתיימה, כולנו התיישבנו לאכול מהפרי הנפלא. הנהג קצת התבייש להצטרף. כפיר ושחף ניגשו להביא לו פלחי אבטיח. המבוכה התפוגגה והוא הצטרף אלינו בשמחה.   

יתרת הדרך עברה ללא תקלות. הגענו לבסוף ל- Mandalay, העיר השנייה בגודלה במיאנמר. הנהג עצר לנו במרחק הליכה קצר מ- Osttelo bello Mandalay הוסטל מושלם!

בהוסטל התעדכנו שבגלל הגשמים שיורדים באזור המפלים, צבע המים הטורקיז בדרך כלל, צפוי להיות עכור. בחרנו להאריך את שהותנו בעיר מתוך תקווה שמזג האוויר ישתפר ונוכל לבקר במפלים בהמשך.

טיול יום ל- Mingun

נסענו לטיול יום ב- Mingun המרוחקת מ- Mandalay כ- 12 ק"מ.

הגעה ל- Mingun אפשרית בסירה. ההפלגה אורכת כשעה. הסירה יוצאת בשעה 09:00 מ- Mandalay (מ- Mayan Gyan Jetty) ועוזבת את Mingun חזרה ל- Mandalay בשעה 13:00.

יצאנו לסיור פרטי במונית אותה הזמנו דרך ההוסטל בעלות של 50,000 צ'אט.

Sagaing hill

סיורינו התחיל ב- Sagaing hill. במקום נקודת תצפית על גשר Ava. הגשר נבנה בשנת 1934 והיה הגשר הראשון שנבנה מעל נהר ה- Irrawaddy.

את תשומת ליבנו לכד מראה הפועלים הרבים המעמיסים את המעבורת. הם נשאו על גבם שקי מלט גדולים וכבדים.

משם המשכנו לאתרים ב- Mingun, הכניסה לאתרים כרוכה בתשלום.

מקדש Hsinbyume Paya

מקדש לבן מרשים, נבנה בתחילת המאה ה- 19, בנוי כגבעה המוקפת בשבעה מעגלים של חומות מפוסלות, המייצגות את שבעת הרכסים המקיפים את הר Meru האגדי. על פי האמונה הבודהיסטית וההינדית ההר נמצא במרכז העולם.

הפעמון

פעמון עצום ממדים השוקל 90 טון שהוצב בשביל הפגודה. הקיפו של הפעמים כ- 5 מטר, גובהו מעל 3.5 מטר. הפעמון נוצק בזמן שלטונו של King Bodawpaya, הוא נחשב לפעמון הפעיל והשלם הגדול ביותר בעולם (במוסקבה ישנו פעמון גדול יותר אולם סדוק).

הפעמון הפעיל השני בגודלו בעולם

Mingum Paya Temple

פרויקט שאפתני של המלך King Bodawpaya, אשר החל את בנייתה של פגודה בגובה 150 מטרים. היא תוכננה להיות הפגודה הגבוהה בעולם. כש- King Bodawpaya הלך לעולמו בשנת 1819 הגיע המבנה לכשליש מגובהו המתוכנן. יורשו ניסה להמשיך ולסיים את בניית הפגודה אולם רעידת אדמה בשנת 1838 סדקה את המבנה וגרמה להפסקת עבודות הבניה, עד ימינו הפגודה עומדת בנויה רק בחלקה.

Amarapura

משמעות שם המקדש Amarapura "עיר חיי הנצח".

לקראת ערב הגענו לגשר U-Bien. גשר עץ הטיק נחשב לגשר הולכי הרגל הארוך בעולם. אורכו כ- 1.2 ק"מ. הגשר חוצה את Taungthaman Lake. תיירים ומקומיים רבים מגיעים לחזות בשקיעה, לצערנו מזג האוויר מעונן, אולם שוק הלילה אשר נפרס בסביבות הגשר והפגודה הסמוכה, מהמם בצבעוניותו.

שקיעה מעל הנהר
שקיעה מעל גשר U-bien

כששבנו להוסטל, התבשרנו שהגשמים באזור המפלים התמעטו, עדיין המים צפויים להיות עכורים אולם מזג האוויר נעים לטיול. החלטנו לנסוע למפלים. תאמנו עם נהג מונית ליום המחרת.

טיול יום למפלים

הייתה זאת החלטה נבונה. למחרת, מזג האוויר היה בהיר ואביבי. נסענו לאחד המקומות היפים במיאנמר. אמנם למים לא היה את צבע הטורקיז המפורסם שלהם אך הם היו נפלאים בכל מקרה!

אנו פותחים את יומנו ב- Dee Doke Waterfall, מפל נמוך, במרחק של כ- 60 ק"מ מ- Mandalay.

מאוחר יותר, לאחר מרחק נסיעה קצר משם, הגענו לשמורת טבע יפה ושקטה. מסלול הליכה של כ- 40 דקות הוביל לשלושה מפלים – Whak Kar Three Waterfall, המרשים והיפה מכולם הוא המפל העליון. שווה להשקיע מאמץ ולטפס עד אליו. מעט המבקרים שהיו בשמורה נשארו בשני המפלים התחתונים. המפל העליון היה ריק ממבקרים.

הכניסה לשמורת הטבע עולה של 1,000 צ'אט.

הכי כיף לטפס למפל העליון. רוב המבקרים נשארים בחלק התחתון של השמורה. כך התפנקנו לנו במפל פרטי.

בעונה היבשה המים בגוון כחול שקוף. מאחר והגענו אחרי שירדו גשמים במשך ימים אחדים, צבע המים היה ירקרק-חום. יחד עם זאת, המים היו נעימים ומרעננים. בילינו יום כיפי במיוחד.

ימים אחרונים במיאנמר חזרנו לינגון

הזמן הלך ואזל, התחלנו לתכנן את חזרתנו לתאילנד.

כפיר הביע משאלה לשוב לינגון כדי להיפרד מאונג ומקווין לפני שאנו עוזבים את מיאנמר. על אף שיש עוד המון לראות במדינה הקסומה הזאת, אבל הגעגועים נצחו.

נסענו שוב לינגון. המפגש המחודש עם החבורה של Hood Hostel היה מרגש מאוד.

הצליחו לכייס את איציק

יצאנו לטייל בעיר ומצאנו את עצמנו באירוע המוני. בתי עסק רבים נסגרו בשעה מוקדמת. הרחובות היו עמוסים ברבבות בני אדם. האווירה הייתה שמחה.

השתלבנו בהמון החוגג. קנינו מטעמים שונים, הבטנו נפעמים ב"גלגל הענק" המונע על ידי ארבעה נערים, שטיפסו עליו כמו אוגרים על גלגל בכלוב וגרמו לו להסתובב.

"כייסו לי את הטלפון" איציק אמר לפתע. הוא בדק שוב את כיסיו, כרוצה לוודא את הברור מאליו. הנייד שלו היה ישן. המסך שלו נשבר לפני זמן רב, כאשר איציק השאיר אותו בשקית קניות ליד הרכב ואני דרסתי אותו בטעות. הוא נפל אין ספור פעמים והתרסק. הנייד הזה עבר תאונות רבות ולאחרונה עבד רק כשהתחשק לו. עדיין התחושה שיד עלומה פשפשה בכיסיו והוא לא הרגיש, הותירה אותנו נסערים. מאוחר יותר צחקתי שברגע שאני קצת מתרחקת ממנו הוא מסתבך בצרות.

המשכנו ללכת, פנינו לכיוון הגשר של הולכי הרגל. איציק אחז בידו של כפיר, שחף ואני השתרכנו מאחוריהם. הגשר היה עמוס צעירים, שתויים.

מקדש סולה התנשא מולנו, מואר ויפה. הבחנתי בחבורת צעירים קולנית. lady boy פרובוקטיבית סקרה את איציק במבטיה הבוטים ואמרה משהו לחבריה. הם פרצו בצחוק. עיניי הצטמצמו, נדרכתי. היא כרעה סמוך לרגליו ושלחה את ידיה לכיוון השוק שלו. בשבריר שנייה, היה ברור לי שהיא מתכננת משהו נבזי. הזדקפתי ובקול זועם צרחתי עליה בעברית "שלא תעזי להתעסק עם הגבר שלי" היא מצידה, נבהלה. הרכינה מיד את ראשה, החזירה את ידה לעבר נעלי העקב המוגזמות שלה כמסדרת משהו. חבריה התגלגלו מצחוק. שחף הצטרפה לקול צחוקם. היא הביטה בי בגאווה, תוך שהיא מחקה אותה שוב ושוב. בינתיים הגברת התאדתה לצדו השני של הגשר. הלכתי משם בהליכת טווס, נפוחה מחשיבות עצמית "שוב אני הקטנטונת, מתפקדת כ- Bodyguard!" איציק חיבק אותי, עיניו אמדו אותי בהנאה "אסור לי להתרחק ממך" הוא צחקק.

למחרת יצאנו לארוחת פרידה עם אונג וקווין במסעדה יוקרתית. נקשרתי לשניים האלו וקשה היה לי להיפרד.

הילד ישב ליד חלון האוטובוס ובהה בנוף במשך שעות.
הילד בהה בנוף במשך שש שעות

חזרנו ל- Hpa An

מינגון נסענו ל- Hpa An. קים ומשפחתה מ- Galaxy Motel קיבלו אותנו בחמימות. נזכרתי בימים הראשונים שלנו בעיר הקטנה. כמה נבהלנו, רצינו לארוז ולחזור על עקבותינו לתאילנד. כעת הרגשנו כאילו שבנו הביתה! שוב הרחובות אינם זרים לנו. הלב ביקש להישאר.

נשארנו עוד יום וטיילנו עוד קצת ב- Hpa An. ניצלנו את היום ה- 29 בוויזה. היום שנוסף לנו בטעות של השוטר במעבר הגבול.

גם הפעם נעזרנו בקים בתכנון המסלול. בחרנו את האתרים שמעניינים אותנו מתוך מבחר מסלולים.

עלות הסיור 7,000 צ'אט לאדם. תשלום נפרד לשיט בקיאקים וארוחת צהריים במסעדה מקומית. הנסיעה בין האתרים השונים נעשית בטוק טוק היוצא מ- Galaxy Motel בשעה 8:30 וחוזר בשעה 18:00.

סיור יומי לאתרים באזור Hap An

טיפסנו לקצה הר לתצפית על נוף מדהים. נקודת התצפית נמצאת בתוך מקדש בו מתגורר נזיר אחד, מתבודד.

הטיפוס ארך כארבעים דקות של עלייה תלולה, בדרך אנו פגשנו מוכר ארטיקים ועצרנו להפוגה מרעננת.

נוף ההרים והעמק
הנוף הנשקף מהמקדש

מאוחר יותר, ביקרנו במערת נטיפים, אני חושבת שהצלחנו למצוא את כל מערות הנטיפים באזור Hpa An). עצרנו בבריכת שחייה שמימיה זורמים מנהר סמוך ובכפר קטן של בני שבט הקארן.

היי שלום מיאנמר, היה לנו טיול מושלם!

למחרת נפרדנו מקים ומשפחתה הנפלאה. עשינו את דרכנו לכיכר השעון בטוק טוק שקים העמידה לרשותנו כשרות מטעם המוטל.

הנסיעה אל הגבול בוואן עברה הפעם ללא הפתעות מיוחדות. כחמש שעות מאוחר יותר הגענו אל מעבר הגבול העמוס.

וואן לגבול יוצא בכל שעה עגולה מדוכן ליד כיכר השעון. עלות נסיעה 10,000 MMK לאדם (כ- 23 ש"ח). ניתן לרכוש כרטיסים במקום ולחסוך את העמלה ברכישת כרטיסים דרך המוטל או סוכנויות.

פלסתי את דרכי על גשר הידידות בין מיאנמר לתאילנד. כמו אז, המון אדם צלח את הגשר, ההמולה רבה. לפתע הבחנתי בחיוך הזחוח שעל שפתי. נעמדת על מקומי. נשמתי עמוק. ריחות מוכרים צרבו את אפי. ניחוח תבלינים חריפים וזיעה חמוצה.

הסתובבתי והבטתי עוד פעם אחת אחרונה לאחור.

"One day" צעקתי מלוא גרוני.

דומיה השתררה מסביב. זוגות עיניים מלוכסנות הביטו בי בתדהמה.

"אני עוד אחזור!" אמרתי להם בעברית והמשכתי בדרכי אל עבר משרד ההגירה התאילנדי.

אולי יעניין אותך גם...

אישה מקומית מקהילת הנשים הצוללות צלילה חופשית באי ג'ג'ו שבקוריאה

האי ג'ג'ו – אומנות הצלילה החופשית של נשות הים

באי ג'ג'ו הסמוך לחופיה של קוריאה הדרומית, התפתחה לאורך השנים קהילת נשים המכונות "האניאו" נשות הים. הן פיתחו מסורת צלילה חופשית לעומק ולצידה התפתחה מסורת ותרבות מרתקת הנמצאות בסכנת העלמות.
מי הן נשות הים המסתוריות? קראו במאמר

לקריאת המאמר המלא ←
שחף מאופרת ולבושה כמאיקו

עולמן המסתורי של המאיקו והגיישה

ליפן מסורת תרבותית מרתקת וייחודית.
בתרבות המסורתית העכשווית תפקיד הגיישה להיות מעין מארחת על מנת להנעים את זמנו של הלקוח ולשחררו מטרדות היום. בנוסף, הן משמשות כמדריכות לתוך עולם התרבות היפני, בריקוד, נגינה או שירה, בטקסיות מסורתית ועוד.
גיישה מתחילה את הכשרתה לתפקיד בתור מאיקו, כאשר היא נערה צעירה בת 15. במשך 5 שנים היא מתמחה במגוון מקצועות אומנות.
עם סיום לימודיה היא תוכר כגיישה.
עולמן של המאיקו נראה נוצץ אולם ישנו צד אפל המעיב על חיי הזוהר שלהן.

לקריאת המאמר המלא ←
ארה כחולה בביצות פנטנל - צולם בשנת 2017

ברזיל

היה זה ביקורינו השני בברזיל, נראה היה שזה סיום נאות למסע שהתחיל אי שם בשלהי קיץ 2017.
יקבים ועיירות ציוריות היוו תפאורה מושלמת לימים מרגשים.
עבורי זהו הביקור הרביעי במדינה היפה והקסומה ולראשונה בחיי הרגשתי שזהו, סוף סוף, אני יכולה להניח לה ולחקור מקומות חדשים.

לקריאת המאמר המלא ←
תצפית על הקרחון פריטו מורנו

ארגנטינה – אל "ארץ בעלי הרגליים הענקיות"

מסע אל נופיה העוצמתיים של פטגוניה. טרקים בין לגונות טורקיז ותצפית על הר הפיץ רוי. תצפית על קרחון פריטו מורנו המכונה הקרחון המתנפץ ומסלול הליכה על הקרחון.
מופעי טנגו ברחוב ולסיום ביקור מרגש במפלי האיגואסו המרהיבים.

לקריאת המאמר המלא ←
שלדג

צ'ילה

צ'ילה – פארקים ושמורות טבע יפות ומטופחות מציגות טבע עוצמתי, אגמים בגווני טורקיז ונהרות גועשים.
במסע ספונטני חצינו את הקרטרה אוסטרל. מסלול שבחלקו נוח לנהיגה וכולל מעבר במעבורות ובהמשכו מאתגר אך בלתי נשכח.

לקריאת המאמר המלא ←
להקת פלמינגו ג'יימס

בוליביה

בוליביה הייתה הפתעת המסע שלנו. פתחנו בטיול באי השמש שבאגם טיטיקקה.
את השנה האזרחית החדשה קיבלנו בלה פאז. טיילנו בעמק הירח ובשוק המכשפות הקריפי.
זכינו למפגש מרגש עם הכורים במכרות פוטוסי, למדנו על אורח חייהם, עבודתם הקשה והאמונות שלהם.
ביקרנו בסלאר דה איוני הבלתי נשכח והלגונות ולסיום סיירנו ביקבים של בוליביה והרמנו לפרידה כוסית סינגני, המשקה הלאומי והמושלם של בוליביה

לקריאת המאמר המלא ←
פסגת ההר הצעיר מתנשאת מעל חורבות העיר מאצ'ו פיצו

פרו

Chiclayo הצצתי בגוגל מפות, ככל שהאוטובוס התקרב לעיר Chiclayo, התחושה המבשרת רעות, גדלה והתעצמה בתוכי. כשהגענו לבסוף, שלוש שעות אחרי הזמן שנאמר לנו. מצאנו את

לקריאת המאמר המלא ←
קוליברי ורוד-אוזן נוצץ

אקוודור

מעבר הגבול קולומביה אקוודור – Rumichaca International Bridge חצינו את גשר הידידות והגענו לכניסה למשרדי ההגירה בצד האקוודורי. התבשרנו שביום הקודם בוטלו תקנות הקורונה ואין

לקריאת המאמר המלא ←
תוכי Orange-chinned Parakeet

קולומביה – זיכרונות ותקוות

חלקו האחרון של הביקור במדינה הכי אהובה עלי בעולם כולו: קולומביה!
בחלק זה של המסע, הציף אותי גל געגועים לחברים מהעבר. בקרנו בקאלי, פופאין, סן אגוסטין ופסטו.
בדרכנו לאקוודור, עצרנו לבקר בבזיליקת Santuario de Las Lajas היפיפייה.

לקריאת המאמר המלא ←
אומיירה סנצ'ז כפי שהוצחה לפני מותה על ידי הצלם הצרפתי פרנק פורנייה

קולומביה – הטרגדיה בעקבות התפרצות הר הגעש רואיז

סיפורה הטראגי של הנערה הקולומביאנית אומיירה סנצ'ז בעקבות התפרצות הר הגעש בשנת 1985 הסעיר את העולם כולו. הצלם הצרפתי פרנק פורנייה הנציח אותה במצלמתו שעות אחדות לפני מותה. תמונתו האייקונית משמרת את זכרה ומספרת את הטרגדיה שלה ושל כפרה.

לקריאת המאמר המלא ←
תצפית על מאגר המים

קולומביה – העיירה הכי צבעונית בעולם!

סיפורה המרתק של העיירה גואטפה. עיירת תיירות יפיפייה וצבעונית אשר עלתה על המפה בזכות מונוליט גרניט המתנשא מעל מאגר מים קסום ומשקיף אל הכפרים באזור.
מגואטפה ניתן לצאת לסיור אל שרידי הכפר פניול ולהריסות האחוזה של פבלו אסקובר.

לקריאת המאמר המלא ←
הגרפיטי הנחבא מעט מהעין, מעלה מסר חשוב של שוויון וחופש לתושבי הקומונה האפרו-קולומבינית אשר במשך שנים רבות הופלו לרעה.

קולומביה – "עיר האביב הנצחי"

אמנם הלילות בעיר מדיין היו מפוקפקים אולם הימים היו מרתקים!
הפעם חוש ההומור המשובח והיצירתיות המדהימה שייכים לפבלו אסקובר, ברון סמים ונרקו-טרוריסט מהאכזרים שידעה האנושות.
קראו על סיפורו המדהים של אסקובר ועל סיפורה המרגש של קומונה 13.

לקריאת המאמר המלא ←
ציור קיר של אישה צעירה ופרפר

קולומביה

הנחיתה בקולומביה הציפה בי זיכרונות מרגשים מן העבר. לשמחתי שני המתבגרים שלי התאהבו במדינה המשוגעת והמיוחדת הזאת, באנשיה הצבעוניים ובתרבות המרתקת. לגמרי במקרה נקלענו לטקס ההשבעה ההיסטורי של נשיא קולומביה השנוי במחלוקת גוסטבו פטרו. שמענו את הקולות בעד ונגד ונשארנו עם תפילה בלב, שאנשיה של המדינה האהובה עלינו יזכו למנהיג טוב שיוביל אותם לחיי בטחון ושלווה.
במבחן הזמן, נראה שהמתנגדים אשר השמיעו קולם במחאה צדקו.

לקריאת המאמר המלא ←
שחף וכפיר בשיעור גלישה

קוסטה ריקה

קוסטה ריקה – אחד המונחים שכדאי להכיר לפני ביקור בקוסטה ריקה הינו: ¡Pura Vida! פירושו המילולי: "חיים טהורים" אולם זוהי אינה סתם אמירה, זוהי דרך חיים!
חלקו הראשון במסע אל קוסטה ריקה ואוצרותיה

לקריאת המאמר המלא ←
כפיר גולש במורד ההר

ניקרגואה

ניקרגואה – מדינה שידעה מלחמת אזרחים אלימה וקשה, עוני וסבל רב עליה למדנו בסיור שקיעה "ההיסטוריה האפלה"
טיול הרפתקאות אל הר הגעש הפעיל Cerro Negro וגלישה על לוח עץ במורדותיו.

לקריאת המאמר המלא ←
שלושה תוכי ארה ארגמנית על ענף

הונדורס

הונדורס – חורבות קופן והצד האפל של שליטיה.
פרויקט שימור תוכי המקאו.
צלילות ושחיה עם שנורקל באי אוטילה וטרגדיית זיהום האוקיינוס.

לקריאת המאמר המלא ←
טחן נקוד

מערכת שונית המחסום המסו – אמריקאית

מערכת שונית המחסום המסו-אמריקאית (MBRS או MAR) היא המערכת האקולוגית הגדולה ביותר של השונית באמריקה והשנייה בגודלה בעולם אחרי שונית המחסום הגדולה באוסטרליה. גודלה כ- 1,000 ק"מ מצפון חצי האי יוקטן במקסיקו ועד לחופי בליז, גואטמלה והונדורס. היא מרוחקת כ- 300 מטר מקו החוף ומורכבת מסדרה של שבע שוניות אלמוגים קשים ורכים המשמשים בתי גידול למגוון עצום של מינים ימיים.

לקריאת המאמר המלא ←
במכתש של Volcán de Santa Ana יש לגונה בגווני טורקיז בהיר

אל סלבדור – שחר חדש מפציע

אל סלבדור – המדינה שהייתה מוכרת בגלל מלחמת האזרחים הקשה, אלימות ועוני רב, שינתה את פניה.
פגשנו אנשים ידידותיים וטובי לב.
השינוי ניכר בכל פינה במדינה הקטנה והיפה.
גם הפעם גולת הכותרת של מסענו היה ביקור בהר געש אשר במכתשו לגונה יפה בגווני טורקיז.

לקריאת המאמר המלא ←
זריחה - קרן שמש ראשונה מאירה

גואטמלה

גואטמלה – טיקאל האתר הארכיאולוגי המרתק, ערים עתיקות, כפרים ססגוניים המשמרים על תרבות ומסורת. אגם אטיטילן הציורי,
הרי געש מרשימים וחוויות בלתי נשכחות

לקריאת המאמר המלא ←
קוף עכביש

בליז

חגיגות בר המצווה לכפיר ביעד קסום ומרגש האי סן פדרו. לאחר צלילות מרתקות והמאתגרות בשונית המחסום המסו אמריקאית, הפלגנו לאי קולקר. נפעמנו מבתי הגידול הרבים והמגוונים באי ובים.
המשכנו לביקור מיוחד בפנים היבשת וחווינו טיולים מרהיבים אל עומק האדמה.

לקריאת המאמר המלא ←
מראה מיסטי שנוצר כאשר קרן שמש חודרת למערה ומאירה את השכבות העליונות של המים הצלולים.

מקסיקו – לצלול במסתורי הסנוטס

מקסיקו היא ביתם של כמה מאתרי הצלילה הייחודיים והמרתקים ביותר בעולם – אתרי צלילה ב- Cenotes. מרבית הסנוטס ממוקמים בחצי האי יוקטן.
הצוללים חווים תחושת ריחוף במרחב הקסום של מערות תת קרקעיות בנות אלפי שנה.
מרחב זה משלב תופעות טבע ייחודיות והיסטוריה מרתקת.

לקריאת המאמר המלא ←
ציור קיר של פומה

מקסיקו

Ciudad de México "אמא, את מתרגשת?" כפיר שאל, מבטו חקר את פני. היססתי לרגע. מזה שעות אחדות תחושת בטן מבשרת רעות העיקה עלי. "אני מניחה

לקריאת המאמר המלא ←
האגם בסנטרל פארק, העצים מסביב בצבעי שלכת אדום זהוב וירוק

ארצות הברית – ניו יורק

ניו יורק מרתקת ומיוחדת. נדמה שהעיר לא נחה לרגע. יש בה שלל מוזיאונים מרתקים. חנויות שוקולד מיוחדות וקונדיטוריות משובחות. הסנטרל פארק בצבעי שלכת נפלאים.
כל אלו ועוד מהווים תפאורה נהדרת לתחילת מסענו החדש ביבשת אמריקה.

לקריאת המאמר המלא ←
מוזיאון האשליות בתל אביב-שחף כאילו אוכלת את כפיר מתוך צלחת

מסע חדש בפתח

החזרה לארץ הותירה אותנו מבולבלים ואומללים. נדמה היה שבשנתיים בהם נעדרנו הכל השתנה ללא היכר.
לאחר תקופת החלמה של בתנו, הבנו שנכון לנו לשוב אל המסע. הפעם אל צדו האחר של כדור הארץ, אל יבשת אמריקה.

לקריאת המאמר המלא ←
ציור גרפיטי של ילד יושב על המדרכה וראשו מכוסה בדלי

לאוס – פרידה

המסע שלנו בלאוס הגיע אל קיצו. נפרדנו בעצב מחברינו היקרים.
נפרדנו מחפצנו הרבים, את חלקם מכרנו ואת חלקם תרמנו.
יצאנו למסע הארוך הביתה. מסע שנמשך שבעה ימים ארוכים ומטלטלים רגשית ופיזית.

לקריאת המאמר המלא ←
בודהה

לאוס – חגיגות השנה החדשה

חגיגות השנה הבודהיסטית בלאוס, משלבות מסורות עתיקות לצד מסיבות מים פרועות רוויות אלכוהול ואוכל.
אחרי החגיגות ההמוניות, התפרצה מגפת הקורונה. לאחר תקופת סגר קצרה חזרנו לשגרה נפלאה.
היו אלו הימים האחרונים שלנו במדינה שהפכה להיות לנו לבית שני.

לקריאת המאמר המלא ←
ספינת אור - בצורת דרקון לבן

לאוס – חגים ופסטיבלים

לאוס – מסורות עתיקות ומרתקות נשמרות לאורך דורות.
המקומיים מציינים ימים חשובים בלוח השנה הבודהיסטי וגם חגיגות האלווין, חג המולד והשנה האזרחית החדשה.
בלואנג פראבנג מתקיימים אירועי התרמה לבית החולים לילדים ופסטיבלים של אוכל ופולקלור מקומי.

לקריאת המאמר המלא ←
נזירים צועדים בלואנג פראבנג, לאוס בדרכם לקבל מנחות.

לאוס – מרגישים בבית

הזמן חלף ואנו הסתגלנו לחיים החדשים שלנו בלואנג פראבנג.
מיום ליום הכרנו טוב יותר את האזור ואת תושביו.
הכרנו מקומות יפים לטיול. מסעדות ובתי קפה לסעוד ולציין ימי הולדת.
מאפיות, שווקים, בתי ספר, חוגים, בתי חולים (לצערנו) ועוד.
במדריך "לאוס – מרגישים בבית", ריכזנו את המידע כדי לסייע למבקרים להרגיש בבית!

לקריאת המאמר המלא ←
גדת המקונג, נטושה בתקופת מגיפת הקורונה

לאוס – זה קורה שהדרך מתמשכת…

רחובותיה של לואנג פראבנג התרוקנו. סגר הוכרז ותחושת אי וודאות הורגשה מסביב. מצאנו בית לשהות בו ומצאנו חברים חדשים.
חגגנו את ליל הסדר וציינו את יום השואה ויום הזיכרון לחללי צה"ל.
הזמן חלף בעצלתיים ואנו התלבטנו לאן ימשיך מסענו.

לקריאת המאמר המלא ←
צילום של כובעים

לאוס

לאוס – הגענו אליה במטרה לחצות את הגבול לסין השכנה. אולם לאלוהי המסע היו תכניות אחרות עבורנו.
התאהבנו במדינה המיוחדת, בתושביה העדינים ובנופיה הקסומים.
באותם ימים לא ידענו שלאוס תהפוך עד מהרה לביתנו השני.
פרק ראשון במסענו המופלא בלאוס.

לקריאת המאמר המלא ←
צב בסכנת הכחדה במרכז שימור שבים

וייטנאם

הנופים בוייטנאם הם מהיפים בדרום-מזרח אסיה.
מערות נטיפים, מפרץ הלונג בי הציורי. נופי לופ הג'יאנג המפורסם, הותירו אותנו נפעמים אל מול עוצמתו של הטבע.

לקריאת המאמר המלא ←
קוף חושף שיניים

קמבודיה

מקדשי אנגקור המרשימים לאור זריחה. נחשפים מתוך הג'ונגל, מספרים היסטוריה מרתקת טבולה בדם.
העדות לעבר הרצחני של החמר רוז נמצא בכל פינה במדינה.

לקריאת המאמר המלא ←
דיג בתלבושת מסורתית מדגים שיטות דיג עתיקות

מיאנמר – המסע אל הלא נודע

הטרק הקסום אל אגם אינלה, מפגיש אותנו עם מסורות דייג עתיקות, כפריים ידידותיים ונופים מרהיבים.
בהמשך הכרנו את עברה המפואר של העיר בגאן, נחשפנו למסורות ולתרבות המרתקת.
משם יצאנו להכיר את הכפרים המרתקים של שבטי הצ'ין והנשים המקועקעות, זכינו לחוויות מרגשות ובלתי נשכחות.

לקריאת המאמר המלא ←
צב ים ירוק

לצלול בדרום-מזרח אסיה

בים אנדמן, קו פיפי מושך צוללים בזכות מימיו הצלולים והחיים הימיים המגוונים שלו. חקרו שוניות אלמוגים תוססות ומערות תת-מימיות, שבהן אתם עשויים לפגוש בלהקות דגים צבעוניים. בנוסף, קו טאו, "אי הצבים" אשר במפרץ תאילנד, מציע מקלט לצבי ים ושלל אתרי שנורקלינג וצלילה המתאימים לצוללים מתחילים וותיקים כאחד. מה שהופך אותו ליעד שחובה לבקר בו לחקר תת ימי בדרום מזרח אסיה.

לקריאת המאמר המלא ←
כפיר צולל במי הנהר הצלולים

תאילנד – צפון המדינה

מסענו בתאילנד המשיך צפונה, אל האזור ההררי הירוק והשלו.
יצאנו לטרק הראשון שלנו. טרק אל שבט הקארן.
ביקרנו בפינות חן בטבע הקסום והמשכנו לעיר הגבול Mae Sot, במטרה לחצות למיאנמר השכנה.

לקריאת המאמר המלא ←
צילום תקריב של פסל הבודהה השוכב

תאילנד – המסע מתחיל

עם שוך ההתרגשות הראשונית, כל אחד מאתנו עבר תהליך של הסתגלות מרגש. לצד החוויה התרבותית, חווינו משברים וגעגועים אל החברים והמשפחה שהותרנו בארץ. עם הזמן התחלנו ליהנות מיופייה של תאילנד, מהאנשים המיוחדים שפגשנו ומהדברים הקטנים והטיפשיים שנקרו בדרכנו.

לקריאת המאמר המלא ←
טביעות רגלינו בחולות ז'יז'וקה דה ז'ריקואקוארה, ברזיל 2017

יום אחד

הזרעים לקיומו של המסע המשפחתי שלנו בעולם, נזרעו בשלהי חורף 1993, כשיצאתי לטיול הגדול אחרי צבא. מאז יצאתי למסעות רבים אולם המסע הנוכחי, עם בני משפחתי, הוא אינו עוד מסע של נופים ותרבויות אלא מסע אל מעמקי הנפש וההוויה של כל אחד מאתנו, כשהעולם מסביב, משמש לנו תפאורה מושלמת של יופי טהור.

לקריאת המאמר המלא ←
החז'נה החצוב בסלע הורדרד-אדמדם

אל אוצרותיה הקדומים של ירדן

מסע בעקבות תרבות עתיקה, אשר נעלמה אל חולות הזמן. הנבטים, שבט נוודים מסתורי שנדד וסחר לאורך דרך הבשמים והותיר אחריו את אחד המקומות היפים בעולם, העיר האבודה פטרה.
התחקינו אחר עקבותיהם המרתקים, בשמורת ואדי רם היפיפייה, דרך סיק אל בריד ופטרה, העיר באדום.

לקריאת המאמר המלא ←