קולומביה – "עיר האביב הנצחי"

Medellín

העיר זכתה לכינוי "עיר האביב הנצחי" בשל האקלים החמים והנעים השורר בה רוב ימות השנה, היא נקייה ומוקפת הרים מוריקים. בשני העשורים האחרונים היא משנה פניה ומושכת אליה תיירים מרחבי העולם.

במדיין, נולד הצייר והפסל המוערך Fernando Botero Angulo שיצירותיו מוצגות ב- Museo Botero בעיר הבירה Bogota.

לעיר היסטוריה מורכבת ועקובה מדם, עוני מחפיר. שמה נשזר בשמו של ברון סמים ונרקו-טרוריסט ידוע לשמצה Pablo Emilio Escobar Gaviria שניהל את קרטל הסמים מהאכזרים ביותר בתולדות האנושות. הוא היה אחראי לרציחות פוליטיות וחפים מפשע.

העיר מחולקת לשש-עשרה קומונות. בביקורינו בעיר התמקדנו בשתי קומונות בעלות עניין תיירותי.

La Comuna 14 – El Poblado

השכונה התוססת La Comuna 14 – El Poblado, מוכרת גם בשם Milla de Oro. בה מתרכזים חיי הלילה הסוערים של העיר. יש בה בתי מלון, מסעדות והיא כיפית כל כך! עם זאת, תופעות הלוואי המתלוות לאזור תיירותי זה,  הן ריבוי קבצנים לאורך כל שעות היום וזנות משגשגת בשעות הערב והלילה.

בשכונת El Poblado, התאכסנו בהוסטל מוכר, במשך ארבעה לילות מפוקפקים למדי. בדיעבד, החוויה נצרבה בזיכרוננו לנצח כאחת החוויות המצחיקות במסענו.

בתי קפה מומלצים

שני בתי קפה שאהבנו במיוחד Cafe De Santa Barbara ו- Al Alma Provenza

בשכונה נמצא קניון מותגים יוקרתי El tesoro Parque Comercial.

La Comuna 13 – San Javier

עד המאה השמונה-עשרה, במקום בו נמצאת היום קומונה 13, היה כפר חקלאי קטן שנקרא Las Granjas.

בכפר היו חוות חקלאיות אשר בזכות האקלים הנוח באזור, גידלו מגוון רב של פירות וירקות.

בשנת 1946, אחת החוות הוסבה למבני מגורים ועם הזמן, החלו להבנות מסביב לחווה, מבני מגורים לא חוקיים.

בסביבות שנות השישים של המאה הקודמת, בעלי החוות הסמוכות החלו למכור את אדמתם למתנחלים שהגיעו מערים שונות ברחבי קולומביה, וראו פוטנציאל לפרנסה בכלכלה המתפתחת באזור.

גלי הגירה נוספים הגיעו לאזור בשנות השביעים והשמונים, רובם היו עקורים מאזורי סכסוך רצחניים. מתיישבים אלו, הופלו לרעה על יד המתיישבים הוותיקים יותר אשר ראו בהם פולשים. הם חיו בתנאי מגורים ירודים ונאלצו להסתפק במים ממקורות מזוהמים ובחיבור למקור חשמל פיראטי. מתיישבים אלו היו חשופים יותר למעורבות בכנופיות של הברחה וסחר בסמים.

בסוף שנות השמונים ושנות התשעים, קבוצות חמושים שונות וארגוני גרילה כגון FARC ו- ELN נלחמו בניהן על השליטה בקומונה. חפים מפשע נרצחו והאלימות הייתה קשה, במשך יותר משנה המצב הלך והדרדר, הכאוס הלך והתגבר ועד מהרה היא נחשבה למקום השני המסוכן ביותר בעולם.

בשנת 2002, כאשר Alvaro Uribe נבחר לכהן כנשיא קולומביה, הוא החליט לפעול ולשנות את המצב בקומונה 13, בתמיכה ובשיתוף פעולה עם ראש עירית מדיין באותם הימים,  Luis Perez. הם הוציאו לפועל עשרה מבצעים צבאיים שונים, שניים מהם המפורסמים והמשמעותיים ביותר: La Operación Mariscal ו-La Operación Orión.

מבצע La Operación Mariscal לטיהור הקומונה

המבצע המכונה La Operación Mariscal התרחש ב- 21 במאי 2002.

במהלך המבצע, כוח צבאי פרץ לקומונה וירה ללא הבחנה. תוצאותיו של המבצע היו קשות, תשעה אזרחים חפים מפשע נהרגו, ביניהם ארבעה ילדים. שלושים ושבעה אנשים נפצעו.

אישה אמיצה אחת, ששני בניה נפצעו, הניפה סדין לבן מחלון ביתה ופרצה בזעקות לעזרה ותחנונים שיניחו לה לקחת את בניה לבית החולים. לאות סולידריות שכניה הניפו גם הם סדינים לבנים מחלונות ביתם ועד מהרה התכסתה כל השכונה "בדגלים לבנים מתנופפים" מה שהוביל לסיום המבצע.

אומנם המבצע נמשך שעות ספורות אולם בעקבותיו המורל היה ירוד בקרב התושבים. רבים מהם נמלטו מן השכונה לשכונות אחרות בעיר.

מבצע La Operación Orión ותוצאותיו

ביום רביעי ה- 16 אוקטובר 2022 יצא לפועל מבצע צבאי נרחב המוכר בשם La Operación Orión. לשכונה הוכנסו 1,500 חיילים, טנק אחד ושני מסוקים. המבצע נמשך שלושה ימים במהלכם נהרגו אזרחים חפים מפשע ואנשי גרילה.

באופן אירוני, לאחר סיום המבצע, תפסו כוחות חמושים שסייעו להתנהלות המבצע את השליטה בקומונה ובמשך שנתיים הם ניהלו מצוד אחר "סייענים" לחברי הגרילה. הם ניהלו משפטים ודנו למוות את מי שהוחלט על ידם כאשמים. בשנים 2004-2003, נעלמו כמאתיים אנשים ויש טוענים שאף הרבה יותר. הסברה הרווחת בקרב אנשי השכונה שגופותיהם הושלכו במזבלה “La Escombrera."

התאוששותה של השכונה ושיקומה

בשנת 2006 החליט ראש העיר הנבחר לתקצב את השכונה כפיצוי על עשרות שנות הזנחה.

נבנה קו רכבל שחיבר את השכונה עם שכונות סמוכות והקל את הגישה אליה בנוסף נבנו מדרגות נעות. אט אט החלה השכונה להשתקם, אמני רחוב החלו לבטא מסרים חברתיים באמצעות ציורי גרפיטי צבעוניים על גבי קירות הבתים. תיירים סקרנים החלו נוהרים לשכונה לחזות בשינוי המרגש.

כיום השכונה, תוססת ובטוחה. ניתן לבקר בגלריות, לצפות במופעי רחוב או לשבת באחד מבתי הקפה הרבים והמיוחדים.

אמנם ניתן לסייר בשכונה באופן עצמאי אך כדי לחוש את "רוח הקומונה", מומלץ לקחת מדריך מקומי שיסביר על ההיסטוריה ועל משמעות ציורי הקיר.

הגרפיטי הנחבא מעט מהעין, מעלה מסר חשוב של שוויון וחופש לתושבי הקומונה האפרו-קולומבינית אשר במשך שנים רבות הופלו לרעה.
הגרפיטי הנחבא מעט מהעין, מעלה מסר חשוב של שוויון וחופש לתושבי הקומונה האפרו-קולומבינית אשר במשך שנים רבות הופלו לרעה.

ניתן להזמין סיור מודרך מבעוד מועד או פשוט להגיע במונית לכניסה לקומונה. המדריכים ילידי המקום, ממתינים במקום ומציעים את שרותיהם. רובם דוברי ספרדית בלבד אולם ניתן לבקש לאתר עבורכם מדריך דובר אנגלית.

כך הכרנו את המדריך Xander, יליד השכונה דובר אנגלית, אהבתו למקום כה גדולה וזה ניכר באופן שבו העביר את ההדרכה.

Xander Local Guide: +573045273597 (What'sApp)

תצפית מהרכבל

במרחק קצר מהשכונה ניתן לעלות על רכבל המכונה Telepherique ולצפות בנוף המרהיב מהקרונות שמטפסות במעלה ההר. הרכבל ממוקם ליד Station de metro San Javier, התחנה האחרונה נמצאת ב-La Aurora בחלקה הפחות תיירותי של קומונה 13. ניתן לבחור לרדת שם ולסייר עצמאית או פשוט להישאר בקרון ולהמשיך במסלול המעגלי חזרה לתחנת המוצא.

Parque Explora

הביקור במוזיאון המדע Parque Explora היה מרתק, נשארנו שש שעות חוויות ומרתקות ואני מניחה שאם לא הייתה זאת שעת הסגירה היינו נשארים אף יותר. במוזיאון ישנם מדריכים דוברי ספרדית וחלקם דוברי אנגלית, הם מסבירים ומאתגרים את קהל המבקרים בפעילויות השונות שהמוזיאון מציע.

Pablo Emilio Escobar Gaviria‏

לאחר ביקור ב- Casa Museo Pablo Escobar, שם למדנו על חייו המרתקים יצאנו ברגשות מעורבים. הפסיכופת הגאון, נולד ב- 1 בדצמבר 1949 (בדיוק 20 שנה לפני הולדתי), הוא הקים וניהל את הקרטל החזק והמסוכן עלי אדמות. בשיאו, הוערך במקום השביעי מעשירי העולם. עם הון שהוערך בשלושים מיליארד דולר ארה"ב.

הוא הגדיר את עצמו:

I am a poor person with money

Pablo Escobar

פבלו היה אחראי למותם של יותר מ-4,000 בני אדם, ביניהם אזרחים חפים מפשע, שוטרים, שופטים, עיתונאים ופוליטיקאים, הוא ארגן חטיפות, פיגועים ואלימות שהרעידו את המדינה במשך שנים רבות.

Sometimes I feel like God…when I order someone killed – they die the same day

Pablo Escobar
הרכב המשוריין שבזכותו חייו של פבלו אסקובר ניצלו מניסיון התנקשות
הרכב המשוריין שבזכותו חייו של פבלו אסקובר ניצלו מניסיון התנקשות

בשנת 1991, פבלו אסקובר הסגיר את עצמו לממשל הקולומביאני, על מנת למנוע את הסגרתו לידי ארה"ב והתנקשות בחייו על ידי קרטל מתחרה, הוא הצליח להגיע איתם להסכם שיאפשר לו לשבת בכלא פרטי שבנה עבור עצמו.

Everyone has a price, the important thing is to find out what it is

Pablo Escobar
כפיר מאחורי הסורגים של תא הכלא של אסקובר
אי אפשר שלא לחייך כשמבינים את הסוד שטמון במנעול!

התא בתמונה מדמה את תא הכלא שפבלו אסקובר בנה עבור עצמו. הוא חי חיי רווחה בכלא הפרטי שלו עד שבעקבות ביקורת ציבורית והדרישה לשנות את תנאי כליאתו הוא החליט לברוח.

ב- 2 בדצמבר 1993, יום לאחר יום הולדתו הארבעים וארבע, בעיצומו של מצוד משטרתי, הוא נורה למוות או התאבד. תלוי לאיזה גרסה בוחרים להאמין.

אין ספק שפבלו אסקובר היה אחד האנשים היצירתיים, המתוחכמים והאכזרים שידעה ההיסטוריה! אם תהיתם עד כמה מתוחכם היה הבחור? קחו את הסיור המודרך הכלול במחיר כרטיס הכניסה שב- Casa Museo Pablo Escobar.

I don't want to be good, I am going to be great

Pablo Escobar

אולי יעניין אותך גם...

אישה מקומית מקהילת הנשים הצוללות צלילה חופשית באי ג'ג'ו שבקוריאה

האי ג'ג'ו – אומנות הצלילה החופשית של נשות הים

באי ג'ג'ו הסמוך לחופיה של קוריאה הדרומית, התפתחה לאורך השנים קהילת נשים המכונות "האניאו" נשות הים. הן פיתחו מסורת צלילה חופשית לעומק ולצידה התפתחה מסורת ותרבות מרתקת הנמצאות בסכנת העלמות.
מי הן נשות הים המסתוריות? קראו במאמר

לקריאת המאמר המלא ←
שחף מאופרת ולבושה כמאיקו

עולמן המסתורי של המאיקו והגיישה

ליפן מסורת תרבותית מרתקת וייחודית.
בתרבות המסורתית העכשווית תפקיד הגיישה להיות מעין מארחת על מנת להנעים את זמנו של הלקוח ולשחררו מטרדות היום. בנוסף, הן משמשות כמדריכות לתוך עולם התרבות היפני, בריקוד, נגינה או שירה, בטקסיות מסורתית ועוד.
גיישה מתחילה את הכשרתה לתפקיד בתור מאיקו, כאשר היא נערה צעירה בת 15. במשך 5 שנים היא מתמחה במגוון מקצועות אומנות.
עם סיום לימודיה היא תוכר כגיישה.
עולמן של המאיקו נראה נוצץ אולם ישנו צד אפל המעיב על חיי הזוהר שלהן.

לקריאת המאמר המלא ←
ארה כחולה בביצות פנטנל - צולם בשנת 2017

ברזיל

היה זה ביקורינו השני בברזיל, נראה היה שזה סיום נאות למסע שהתחיל אי שם בשלהי קיץ 2017.
יקבים ועיירות ציוריות היוו תפאורה מושלמת לימים מרגשים.
עבורי זהו הביקור הרביעי במדינה היפה והקסומה ולראשונה בחיי הרגשתי שזהו, סוף סוף, אני יכולה להניח לה ולחקור מקומות חדשים.

לקריאת המאמר המלא ←
תצפית על הקרחון פריטו מורנו

ארגנטינה – אל "ארץ בעלי הרגליים הענקיות"

מסע אל נופיה העוצמתיים של פטגוניה. טרקים בין לגונות טורקיז ותצפית על הר הפיץ רוי. תצפית על קרחון פריטו מורנו המכונה הקרחון המתנפץ ומסלול הליכה על הקרחון.
מופעי טנגו ברחוב ולסיום ביקור מרגש במפלי האיגואסו המרהיבים.

לקריאת המאמר המלא ←
שלדג

צ'ילה

צ'ילה – פארקים ושמורות טבע יפות ומטופחות מציגות טבע עוצמתי, אגמים בגווני טורקיז ונהרות גועשים.
במסע ספונטני חצינו את הקרטרה אוסטרל. מסלול שבחלקו נוח לנהיגה וכולל מעבר במעבורות ובהמשכו מאתגר אך בלתי נשכח.

לקריאת המאמר המלא ←
להקת פלמינגו ג'יימס

בוליביה

בוליביה הייתה הפתעת המסע שלנו. פתחנו בטיול באי השמש שבאגם טיטיקקה.
את השנה האזרחית החדשה קיבלנו בלה פאז. טיילנו בעמק הירח ובשוק המכשפות הקריפי.
זכינו למפגש מרגש עם הכורים במכרות פוטוסי, למדנו על אורח חייהם, עבודתם הקשה והאמונות שלהם.
ביקרנו בסלאר דה איוני הבלתי נשכח והלגונות ולסיום סיירנו ביקבים של בוליביה והרמנו לפרידה כוסית סינגני, המשקה הלאומי והמושלם של בוליביה

לקריאת המאמר המלא ←
פסגת ההר הצעיר מתנשאת מעל חורבות העיר מאצ'ו פיצו

פרו

Chiclayo הצצתי בגוגל מפות, ככל שהאוטובוס התקרב לעיר Chiclayo, התחושה המבשרת רעות, גדלה והתעצמה בתוכי. כשהגענו לבסוף, שלוש שעות אחרי הזמן שנאמר לנו. מצאנו את

לקריאת המאמר המלא ←
קוליברי ורוד-אוזן נוצץ

אקוודור

מעבר הגבול קולומביה אקוודור – Rumichaca International Bridge חצינו את גשר הידידות והגענו לכניסה למשרדי ההגירה בצד האקוודורי. התבשרנו שביום הקודם בוטלו תקנות הקורונה ואין

לקריאת המאמר המלא ←
תוכי Orange-chinned Parakeet

קולומביה – זיכרונות ותקוות

חלקו האחרון של הביקור במדינה הכי אהובה עלי בעולם כולו: קולומביה!
בחלק זה של המסע, הציף אותי גל געגועים לחברים מהעבר. בקרנו בקאלי, פופאין, סן אגוסטין ופסטו.
בדרכנו לאקוודור, עצרנו לבקר בבזיליקת Santuario de Las Lajas היפיפייה.

לקריאת המאמר המלא ←
אומיירה סנצ'ז כפי שהוצחה לפני מותה על ידי הצלם הצרפתי פרנק פורנייה

קולומביה – הטרגדיה בעקבות התפרצות הר הגעש רואיז

סיפורה הטראגי של הנערה הקולומביאנית אומיירה סנצ'ז בעקבות התפרצות הר הגעש בשנת 1985 הסעיר את העולם כולו. הצלם הצרפתי פרנק פורנייה הנציח אותה במצלמתו שעות אחדות לפני מותה. תמונתו האייקונית משמרת את זכרה ומספרת את הטרגדיה שלה ושל כפרה.

לקריאת המאמר המלא ←
תצפית על מאגר המים

קולומביה – העיירה הכי צבעונית בעולם!

סיפורה המרתק של העיירה גואטפה. עיירת תיירות יפיפייה וצבעונית אשר עלתה על המפה בזכות מונוליט גרניט המתנשא מעל מאגר מים קסום ומשקיף אל הכפרים באזור.
מגואטפה ניתן לצאת לסיור אל שרידי הכפר פניול ולהריסות האחוזה של פבלו אסקובר.

לקריאת המאמר המלא ←
ציור קיר של אישה צעירה ופרפר

קולומביה

הנחיתה בקולומביה הציפה בי זיכרונות מרגשים מן העבר. לשמחתי שני המתבגרים שלי התאהבו במדינה המשוגעת והמיוחדת הזאת, באנשיה הצבעוניים ובתרבות המרתקת. לגמרי במקרה נקלענו לטקס ההשבעה ההיסטורי של נשיא קולומביה השנוי במחלוקת גוסטבו פטרו. שמענו את הקולות בעד ונגד ונשארנו עם תפילה בלב, שאנשיה של המדינה האהובה עלינו יזכו למנהיג טוב שיוביל אותם לחיי בטחון ושלווה.
במבחן הזמן, נראה שהמתנגדים אשר השמיעו קולם במחאה צדקו.

לקריאת המאמר המלא ←
שחף וכפיר בשיעור גלישה

קוסטה ריקה

קוסטה ריקה – אחד המונחים שכדאי להכיר לפני ביקור בקוסטה ריקה הינו: ¡Pura Vida! פירושו המילולי: "חיים טהורים" אולם זוהי אינה סתם אמירה, זוהי דרך חיים!
חלקו הראשון במסע אל קוסטה ריקה ואוצרותיה

לקריאת המאמר המלא ←
כפיר גולש במורד ההר

ניקרגואה

ניקרגואה – מדינה שידעה מלחמת אזרחים אלימה וקשה, עוני וסבל רב עליה למדנו בסיור שקיעה "ההיסטוריה האפלה"
טיול הרפתקאות אל הר הגעש הפעיל Cerro Negro וגלישה על לוח עץ במורדותיו.

לקריאת המאמר המלא ←
שלושה תוכי ארה ארגמנית על ענף

הונדורס

הונדורס – חורבות קופן והצד האפל של שליטיה.
פרויקט שימור תוכי המקאו.
צלילות ושחיה עם שנורקל באי אוטילה וטרגדיית זיהום האוקיינוס.

לקריאת המאמר המלא ←
טחן נקוד

מערכת שונית המחסום המסו – אמריקאית

מערכת שונית המחסום המסו-אמריקאית (MBRS או MAR) היא המערכת האקולוגית הגדולה ביותר של השונית באמריקה והשנייה בגודלה בעולם אחרי שונית המחסום הגדולה באוסטרליה. גודלה כ- 1,000 ק"מ מצפון חצי האי יוקטן במקסיקו ועד לחופי בליז, גואטמלה והונדורס. היא מרוחקת כ- 300 מטר מקו החוף ומורכבת מסדרה של שבע שוניות אלמוגים קשים ורכים המשמשים בתי גידול למגוון עצום של מינים ימיים.

לקריאת המאמר המלא ←
במכתש של Volcán de Santa Ana יש לגונה בגווני טורקיז בהיר

אל סלבדור – שחר חדש מפציע

אל סלבדור – המדינה שהייתה מוכרת בגלל מלחמת האזרחים הקשה, אלימות ועוני רב, שינתה את פניה.
פגשנו אנשים ידידותיים וטובי לב.
השינוי ניכר בכל פינה במדינה הקטנה והיפה.
גם הפעם גולת הכותרת של מסענו היה ביקור בהר געש אשר במכתשו לגונה יפה בגווני טורקיז.

לקריאת המאמר המלא ←
זריחה - קרן שמש ראשונה מאירה

גואטמלה

גואטמלה – טיקאל האתר הארכיאולוגי המרתק, ערים עתיקות, כפרים ססגוניים המשמרים על תרבות ומסורת. אגם אטיטילן הציורי,
הרי געש מרשימים וחוויות בלתי נשכחות

לקריאת המאמר המלא ←
קוף עכביש

בליז

חגיגות בר המצווה לכפיר ביעד קסום ומרגש האי סן פדרו. לאחר צלילות מרתקות והמאתגרות בשונית המחסום המסו אמריקאית, הפלגנו לאי קולקר. נפעמנו מבתי הגידול הרבים והמגוונים באי ובים.
המשכנו לביקור מיוחד בפנים היבשת וחווינו טיולים מרהיבים אל עומק האדמה.

לקריאת המאמר המלא ←
מראה מיסטי שנוצר כאשר קרן שמש חודרת למערה ומאירה את השכבות העליונות של המים הצלולים.

מקסיקו – לצלול במסתורי הסנוטס

מקסיקו היא ביתם של כמה מאתרי הצלילה הייחודיים והמרתקים ביותר בעולם – אתרי צלילה ב- Cenotes. מרבית הסנוטס ממוקמים בחצי האי יוקטן.
הצוללים חווים תחושת ריחוף במרחב הקסום של מערות תת קרקעיות בנות אלפי שנה.
מרחב זה משלב תופעות טבע ייחודיות והיסטוריה מרתקת.

לקריאת המאמר המלא ←
ציור קיר של פומה

מקסיקו

Ciudad de México "אמא, את מתרגשת?" כפיר שאל, מבטו חקר את פני. היססתי לרגע. מזה שעות אחדות תחושת בטן מבשרת רעות העיקה עלי. "אני מניחה

לקריאת המאמר המלא ←
האגם בסנטרל פארק, העצים מסביב בצבעי שלכת אדום זהוב וירוק

ארצות הברית – ניו יורק

ניו יורק מרתקת ומיוחדת. נדמה שהעיר לא נחה לרגע. יש בה שלל מוזיאונים מרתקים. חנויות שוקולד מיוחדות וקונדיטוריות משובחות. הסנטרל פארק בצבעי שלכת נפלאים.
כל אלו ועוד מהווים תפאורה נהדרת לתחילת מסענו החדש ביבשת אמריקה.

לקריאת המאמר המלא ←
מוזיאון האשליות בתל אביב-שחף כאילו אוכלת את כפיר מתוך צלחת

מסע חדש בפתח

החזרה לארץ הותירה אותנו מבולבלים ואומללים. נדמה היה שבשנתיים בהם נעדרנו הכל השתנה ללא היכר.
לאחר תקופת החלמה של בתנו, הבנו שנכון לנו לשוב אל המסע. הפעם אל צדו האחר של כדור הארץ, אל יבשת אמריקה.

לקריאת המאמר המלא ←
ציור גרפיטי של ילד יושב על המדרכה וראשו מכוסה בדלי

לאוס – פרידה

המסע שלנו בלאוס הגיע אל קיצו. נפרדנו בעצב מחברינו היקרים.
נפרדנו מחפצנו הרבים, את חלקם מכרנו ואת חלקם תרמנו.
יצאנו למסע הארוך הביתה. מסע שנמשך שבעה ימים ארוכים ומטלטלים רגשית ופיזית.

לקריאת המאמר המלא ←
בודהה

לאוס – חגיגות השנה החדשה

חגיגות השנה הבודהיסטית בלאוס, משלבות מסורות עתיקות לצד מסיבות מים פרועות רוויות אלכוהול ואוכל.
אחרי החגיגות ההמוניות, התפרצה מגפת הקורונה. לאחר תקופת סגר קצרה חזרנו לשגרה נפלאה.
היו אלו הימים האחרונים שלנו במדינה שהפכה להיות לנו לבית שני.

לקריאת המאמר המלא ←
ספינת אור - בצורת דרקון לבן

לאוס – חגים ופסטיבלים

לאוס – מסורות עתיקות ומרתקות נשמרות לאורך דורות.
המקומיים מציינים ימים חשובים בלוח השנה הבודהיסטי וגם חגיגות האלווין, חג המולד והשנה האזרחית החדשה.
בלואנג פראבנג מתקיימים אירועי התרמה לבית החולים לילדים ופסטיבלים של אוכל ופולקלור מקומי.

לקריאת המאמר המלא ←
נזירים צועדים בלואנג פראבנג, לאוס בדרכם לקבל מנחות.

לאוס – מרגישים בבית

הזמן חלף ואנו הסתגלנו לחיים החדשים שלנו בלואנג פראבנג.
מיום ליום הכרנו טוב יותר את האזור ואת תושביו.
הכרנו מקומות יפים לטיול. מסעדות ובתי קפה לסעוד ולציין ימי הולדת.
מאפיות, שווקים, בתי ספר, חוגים, בתי חולים (לצערנו) ועוד.
במדריך "לאוס – מרגישים בבית", ריכזנו את המידע כדי לסייע למבקרים להרגיש בבית!

לקריאת המאמר המלא ←
גדת המקונג, נטושה בתקופת מגיפת הקורונה

לאוס – זה קורה שהדרך מתמשכת…

רחובותיה של לואנג פראבנג התרוקנו. סגר הוכרז ותחושת אי וודאות הורגשה מסביב. מצאנו בית לשהות בו ומצאנו חברים חדשים.
חגגנו את ליל הסדר וציינו את יום השואה ויום הזיכרון לחללי צה"ל.
הזמן חלף בעצלתיים ואנו התלבטנו לאן ימשיך מסענו.

לקריאת המאמר המלא ←
צילום של כובעים

לאוס

לאוס – הגענו אליה במטרה לחצות את הגבול לסין השכנה. אולם לאלוהי המסע היו תכניות אחרות עבורנו.
התאהבנו במדינה המיוחדת, בתושביה העדינים ובנופיה הקסומים.
באותם ימים לא ידענו שלאוס תהפוך עד מהרה לביתנו השני.
פרק ראשון במסענו המופלא בלאוס.

לקריאת המאמר המלא ←
צב בסכנת הכחדה במרכז שימור שבים

וייטנאם

הנופים בוייטנאם הם מהיפים בדרום-מזרח אסיה.
מערות נטיפים, מפרץ הלונג בי הציורי. נופי לופ הג'יאנג המפורסם, הותירו אותנו נפעמים אל מול עוצמתו של הטבע.

לקריאת המאמר המלא ←
קוף חושף שיניים

קמבודיה

מקדשי אנגקור המרשימים לאור זריחה. נחשפים מתוך הג'ונגל, מספרים היסטוריה מרתקת טבולה בדם.
העדות לעבר הרצחני של החמר רוז נמצא בכל פינה במדינה.

לקריאת המאמר המלא ←
דיג בתלבושת מסורתית מדגים שיטות דיג עתיקות

מיאנמר – המסע אל הלא נודע

הטרק הקסום אל אגם אינלה, מפגיש אותנו עם מסורות דייג עתיקות, כפריים ידידותיים ונופים מרהיבים.
בהמשך הכרנו את עברה המפואר של העיר בגאן, נחשפנו למסורות ולתרבות המרתקת.
משם יצאנו להכיר את הכפרים המרתקים של שבטי הצ'ין והנשים המקועקעות, זכינו לחוויות מרגשות ובלתי נשכחות.

לקריאת המאמר המלא ←
צב ים ירוק

לצלול בדרום-מזרח אסיה

בים אנדמן, קו פיפי מושך צוללים בזכות מימיו הצלולים והחיים הימיים המגוונים שלו. חקרו שוניות אלמוגים תוססות ומערות תת-מימיות, שבהן אתם עשויים לפגוש בלהקות דגים צבעוניים. בנוסף, קו טאו, "אי הצבים" אשר במפרץ תאילנד, מציע מקלט לצבי ים ושלל אתרי שנורקלינג וצלילה המתאימים לצוללים מתחילים וותיקים כאחד. מה שהופך אותו ליעד שחובה לבקר בו לחקר תת ימי בדרום מזרח אסיה.

לקריאת המאמר המלא ←
כפיר צולל במי הנהר הצלולים

תאילנד – צפון המדינה

מסענו בתאילנד המשיך צפונה, אל האזור ההררי הירוק והשלו.
יצאנו לטרק הראשון שלנו. טרק אל שבט הקארן.
ביקרנו בפינות חן בטבע הקסום והמשכנו לעיר הגבול Mae Sot, במטרה לחצות למיאנמר השכנה.

לקריאת המאמר המלא ←
צילום תקריב של פסל הבודהה השוכב

תאילנד – המסע מתחיל

עם שוך ההתרגשות הראשונית, כל אחד מאתנו עבר תהליך של הסתגלות מרגש. לצד החוויה התרבותית, חווינו משברים וגעגועים אל החברים והמשפחה שהותרנו בארץ. עם הזמן התחלנו ליהנות מיופייה של תאילנד, מהאנשים המיוחדים שפגשנו ומהדברים הקטנים והטיפשיים שנקרו בדרכנו.

לקריאת המאמר המלא ←
טביעות רגלינו בחולות ז'יז'וקה דה ז'ריקואקוארה, ברזיל 2017

יום אחד

הזרעים לקיומו של המסע המשפחתי שלנו בעולם, נזרעו בשלהי חורף 1993, כשיצאתי לטיול הגדול אחרי צבא. מאז יצאתי למסעות רבים אולם המסע הנוכחי, עם בני משפחתי, הוא אינו עוד מסע של נופים ותרבויות אלא מסע אל מעמקי הנפש וההוויה של כל אחד מאתנו, כשהעולם מסביב, משמש לנו תפאורה מושלמת של יופי טהור.

לקריאת המאמר המלא ←
החז'נה החצוב בסלע הורדרד-אדמדם

אל אוצרותיה הקדומים של ירדן

מסע בעקבות תרבות עתיקה, אשר נעלמה אל חולות הזמן. הנבטים, שבט נוודים מסתורי שנדד וסחר לאורך דרך הבשמים והותיר אחריו את אחד המקומות היפים בעולם, העיר האבודה פטרה.
התחקינו אחר עקבותיהם המרתקים, בשמורת ואדי רם היפיפייה, דרך סיק אל בריד ופטרה, העיר באדום.

לקריאת המאמר המלא ←